Xenon extra ljus

Xenon extraljus är ett populärtalternativ till halogenlampor. Istället för halogen använder sig dessa extraljus av gasen med samma namn – Xenon. Det fungerar som så att när gasen möter den den elektriska laddningen resulterar detta i att Xenon extraljus kan brännas mycket vitare än halogenlampor, vilket resulterari effektivitet och förbättrar estetik och synlighet. Xenon är vanligtvis ljusare än lysdioder och halogener, men lamporna är mer ömtåliga, samtidigt som de inte har samma livslängd som förslagsvis lysdioder. Det som blir är att Xenon måste bytas ut merfrekvent än LED lysdioder och ibland kan det vara så att Xenon förbrukas tidigare än exempelvis vanliga lampor.90W LED extraljus superslimmade patent - www.humanhabit.nu - YouTube

Extraljus xenon är en betydande förbättring i jämförelse med halogen extraljus och beroende på vad du är ute efter, så kan du välja en ljuskvalitet som passar dina önskemål. Observera att Xenon extraljus kan börja brännas vid lägre eller högre temperaturer och strax innan de är utbrända, så kan de ändra färg. Vanligtvis så brukar tester av LED ljus visa att LED extraljus är ett rimligare val för både kortvarig och långvarig användning.En hög procent väljer att konvertera till xenon extraljus, men en viss procentandel av dem som använder det, somså småningom kommer att konvertera till led extraljus. Även om extraljus xenon är i många fall bättre och tydligare än halogen, så är en hög risk att du får byta ditt Xenon extraljus. Även om du köper billiga xenon extraljus så kan det bli dyrt i längden. Om du har en stor budget och söker efter ett väldigt bra, menkortlivat extraljus, så bör du ta dig en extra titt på Xenon extraljus. Men om du letar efter ett långvarigare alternativ, såbör du investera i ett extraljus med LED.

Vad är LED Extraljus?

Eftersom led extraljus för bil ännu inte är standard i bilindustrin får du som bilägare valmöjligheten att installera det på din bil. Du har möjligheten att antingen göra det själv eller på en verkstad. LED-ljus är flera små lysdioder som skapar ett starkt ljus med låg energi och som avger lägre utsläpp. Användadet av elektricitet i bilarhar idag blivit en viktig fråga och det har gett extra fokus på användandet av extraljus. Ljus av typen LED har en otroligt lång hållbarhet och själva dioderna som lyser i LED lampan har en driftlängd på upp till 100 000 timmar, men vissa modeller har högre siffror än så. Vad som avgör hur lång livstid som lampan harär hur designen av lyktan ser ut och hur effektivt den avleder hetta.

LED lampor är väldigt känsliga för värmeutveckling och detta kan reducera lampans livslängd med upp till 80 procent. Idag så har vi bättre teknik på tillverkandet av LED lamporna, vilket gör att de idag har en längre livslängd än för bara ett par år sedan.Den tidigare nämnda lysdioden är en halvledare som utsöndrar ljus när ström passerar genom den och fungerar bara när ström flyter i en riktning. När du ska lysa upp en lysdiod, så är energin som går från batteriet mindre än den energi som krävs för att driva exempelvisXenonextraljus eller Halogen.

Extraljushjälp

Vad är då bäst? Extraljus led eller xenon. Traditionella halogenlampor är fortfarandevanligastute på vägarna, men det börjarbli fler och fler som använder sig av andra modeller. Extraljus led har många fördelar när det jämförs med kokurrentenXenon. Kostnaden för effektiva lysdioder minskar årligen, vilket gör att fler och flerväljer att byta sina extraljus till LED. LED har ett antal ljusemitterande dioder för att överföra elektricitet från ditt fordon till ljus med betydligt högre effektivitet än Xenon och halogenlampor.Ström flyter från katod till anod som överförs genom ett ett material som inte är fullständigt ledande. Det är ledarens om skapar fotoner, som sedan lyser upp vägen framför dig när du kör. Hur väls kött värmen är, kan avgöra att livslängden på dina extraljus blir längre eller lägre, eftersomlysdioderna är känsliga för värme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *